%100 Orijinal – Tüm Premium Özellikler Dahildir.
En orijinal ve alakalı sürümü sağlamak için Orijinal Geliştiricilerden Satın Alıp İndiriyoruz. Not : Yoast SEO Premium geliştiricileriyle doğrudan bağlantılı veya ilişkili değiliz ve yazarların çabalarını ve orijinal çalışmalarını takdir ediyoruz. İsimler, ifadeler ve ticari markalar, öğeyi gerçek ve doğru bir şekilde tanımlamak için gerekli olan minimum ölçüde kullanılır.
Güvenli ve Emniyetli
Dosya güvenliği sağlamak için Norton ve McAfee tarafından Günlük olarak Taranır , Virüs / Kötü Amaçlı Yazılım / Kötü Amaçlı Komut Dosyası vb. İçermez. Şimdi kendi çevrimiçi Güvenlik kontrolünüzü çalıştırın (ürün görselinin altındaki düğme).
Sınırsız Site ve Alan Adı Kullanımı
Dosya, WordPress’in GPL lisanslama politikalarına uygun olarak istediğiniz sayıda sitede kullanılabilir.
WordPress için Yoast SEO
Yoast SEO en iyi WordPress eklentilerinden biri . Popüler içerik yönetim sistemi (CMS) için değerli aracı bilmiyorsanız mutlaka göz atmalısınız. Birçok blog yazarı ve web sitesi operatörü, arama motoru optimizasyonu için çok sayıda içerik optimizasyonu özelliği içeren bu yararlı araca güvenmektedir. İçeriğinizi okunabilirlik ve anahtar kelime performansı açısından analiz eder, meta verilerle snippet’ler tasarlar ve bir XML site haritası oluşturur.
WordPress için SEO Yoast talimatlarımızda, şimdi size ücretsiz sürümün çeşitli fonksiyonlarını tanıtacağız ve SEO’ya yeni başlayanlar için birçok ilginç özellik göstereceğiz.
Yoast SEO nedir?
Yoast SEO eklentisi, WordPress web siteleri için çok güçlü bir SEO optimizasyon aracıdır. Eklenti, WordPress web sitesi kontrol paneli aracılığıyla yüklendikten sonra, WP sitesini analiz eden ve optimize eden bir sanal asistan gibi çalışır. İçerik, anahtar kelime performansı ve okunabilirlik açısından kontrol edilirken kullanıcıya optimizasyon önerileri de alınır. SemRush gibi diğer yararlı araçlarla entegrasyon, Yoast SEO’yu daha da güçlü bir sayfa içi SEO aracı haline getirir.
Kurulumu ve kurulumu çok kolay olduğundan yeni başlayanlar için iyi bir araçtır. Eklenti yüklendikten sonra, sorulara dayanarak en önemli ayarların yapılmasında size yol gösterecek olan yapılandırma asistanına yönlendirileceksiniz.
Yoast Premium – evet mi hayır mı?
Yıllık 99 euro karşılığında satın alabileceğiniz Yoast SEO Premium’u kullanmanız faydalı olabilir. SEO’ya yeni başlayanlar için ücretsiz sürüm başlangıç için yeterlidir. Araç hakkında biraz bilginiz varsa ve ek işlevler kullanmak istiyorsanız premium sürüme yatırım yapmak kesinlikle mantıklı olabilir.
Premium sürümde birden fazla odak anahtar kelime ve çeşitli anahtar kelimeler ayarlayabilir ve gelişmiş içerik analizine (ör. içgörü aracı) erişebilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter için bir önizlemenin yanı sıra dahili bağlantılar için öneriler de bulunmaktadır. 404 hata sayfaları için yönlendirme yöneticisi de premium sürümde faydalı bir özelliktir.
Yoast SEO Premium’un en önemli avantajlarına genel bir bakış:
- Birden fazla odak anahtar kelimesi kullanabilirsiniz
- Eklenti dahili bağlantılar önerir ve dolayısıyla dahili bağlantıyı destekler
- Yönlendirme yöneticisi
- Destek
- Reklamsız
Premium sürüme uygun maliyetli bir alternatif arıyorsanız, yalnızca 39 $ karşılığında SEOPress eklentisine veya ücretsiz Rank Math SEO aracına göz atmalısınız.
Yoast SEO’yu yükleyin
Öncelikle WordPress veritabanındaki eklentiyi kontrol paneli aracılığıyla aramanız, kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir.
Daha sonra soldaki menüde konfigürasyona ulaşmak için seçeceğiniz Yoast SEO alt öğesini göreceksiniz. Yapılandırma asistanına tıklayarak eklentinin ilk temel kurulumuna erişebilirsiniz.
Yoast SEO’yu ilk kez yapılandırın
Bir sanal asistan, birkaç soruya dayalı olarak otomatik bir yapılandırma boyunca size rehberlik eder ve önce indekslemeyle ilgili , yani sayfanın arama motorları tarafından bulunup bulunmayacağıyla ilgili sorular sorar. Bir sonraki nokta sayfa türünü belirlemektir: blog, çevrimiçi mağaza, haber kanalı, şirket sayfası, portföy, çevrimiçi şirket veya diğerleri.
Buraya şirket adını girebilir ve logonuzu yükleyebilirsiniz. Web siteniz bir kişiyi temsil ediyorsa bunu üstteki açılır menüden seçebilirsiniz.
Bir sonraki adımda asistan sosyal medya bağlantılarını ve kullanım takibini istiyor.
Ayrıca snippet’te görüntülenmek üzere yazar sayısı, web sitesinin adı ve başlıktaki ayırıcı (örn. – veya |) belirtilir. Haber bültenine abone olmak istemiyorsanız sihirbazın son yapılandırma noktalarını atlayabilirsiniz.
Google daha sonra sağlanan bilgileri arama sonuçlarında (SERP) ve Google aramasının sağ tarafında görebileceğiniz Bilgi Grafiğinde görüntülemek için kullanır.
Yoast SEO Kontrol Paneli
Eklentinin temel ayarlarını yaptıktan sonra sihirbazı kapatabilirsiniz. Artık Yoast kontrol panelindeki ayarlara daha yakından bakmalı ve bireysel içeriği (yazılar, sayfalar) araçla optimize etmelisiniz.
Genel Ayarlar
Yan menü sizi Yoast SEO ve Genel’e, kontrol paneline ve eklentinin genel ayarlarına götürür. Kurulumla veya optimizasyon önlemlerinizle ilgili sorunlar da burada görüntülenir. Yapılandırmayı tekrar yapmak isterseniz “İlk yapılandırma” sekmesinden sanal asistana dönebilirsiniz.
Özellikler
Kaydırıcıyı kullanarak istediğiniz tüm fonksiyonları etkinleştirebilirsiniz.
- SEO analizi: Yoast SEO, içeriği anahtar kelime kullanımına göre analiz eder ve optimizasyon önerilerinde bulunur. Bu, metnin ne kadar uzun olduğunu ve odak anahtar sözcüğünün ne sıklıkta kullanıldığını kontrol eder.
- Okunabilirlik analizi: Eklenti, metnin okunmasının ne kadar zor olduğunu analiz eder (Flesch Reading Ease). Yeterince aktif cümle kullanılmış mı? Çok uzun veya karmaşık kelimelerden oluşan cümleler mi kullanıyorsunuz? Metin başlıklara göre yapılandırılmış mı (H1, H2, H3)?
- Köşe taşı içeriği: Burada en önemli makaleleri köşe taşı içeriği olarak işaretleme olanağına sahipsiniz.
- Metin Bağlantı Sayacı: Bir makalenin kaç tane dahili bağlantıya sahip olduğunu gösterir.
- XML site haritaları: Bu işlev özellikle değerlidir çünkü eklenti, Google’a gönderebileceğiniz bir XML site haritası oluşturur.
- Yönetici çubuğu menüsü: Bu, yönetici çubuğunda Yoast’a hızlı erişim sağlar. En önemli ayarların yanı sıra anahtar kelime araştırmasına yönelik bağlantıları da göreceksiniz.
- Güvenlik: Bu kaydırıcıyla yazarların gelişmiş SEO ayarlarına erişmesine izin verilip verilmeyeceğini kontrol edebilirsiniz.
- Kullanım takibi: Kullanım takibi, Yoast SEO’nun eklentiyi geliştirmek için web siteniz hakkında veri toplamasına olanak tanır.
- REST API: Yoast SEO REST API uç noktası, belirli bir URL için ihtiyacınız olan tüm meta verileri belirtir. Bu, başsız WordPress web sitelerinin tüm SEO meta çıktıları için Yoast SEO’yu kullanmasını kolaylaştırır.
- Geliştirilmiş Slack paylaşımı: Bu, Slack’te yayınlandığında makale pasajına bir künye satırı ve okuma süresi tahmini ekler.
entegrasyon
Yoast SEO ayrıca size diğer üçüncü taraf SEO hizmetlerini entegre etme seçeneği de sunar. Burada örneğin SemRush veya Ryte’a bir bağlantı oluşturabilirsiniz.
Web Yöneticisi Araçları / Google Arama Konsolu
Web sitenizi çeşitli arama motorlarıyla doğrulamak ve Search Console’u entegre etmek için Web Yöneticisi Araçları veya Google Search Console sekmesini kullanabilirsiniz . Google Search Console kurulumunu nasıl yapabileceğinizi yazımızda anlattık .
Google arama sonuçlarında görüntüle
“Aramada görüntüle” menü öğesinden içeriğin Google aramada nasıl görüntüleneceğini ayarlayabilirsiniz. Ayarlarınıza bağlı olarak Yoast, arama motoru için otomatik olarak bir XML site haritası da oluşturur. Genel altında Bilgi Grafiği için sanal asistanın ayarlarını tekrar düzenleyebilirsiniz.
İçerik Türleri – Gönderiler ve Sayfalar
Bu alt öğe size gönderiler ve sayfalar için gerekli tüm ayarları yapma seçeneğini sunar.
- Gönderileri arama sonuçlarında göster
İçeriğin arama sonuçlarında bulunabilmesi için fonksiyonu aktif hale getirmelisiniz. - Gönderiler için SEO ayarlarını göster
Bu seçenek etkinleştirildiğinde, yazı düzenleyicinin altında meta kutusu görüntülenecektir. Bu, içeriği optimize etmenize yardımcı olacaktır. - SEO Başlığı ve Meta Açıklaması Bu temel olarak SEO başlığı ve meta açıklaması
için bir şablondur . Bunun için ayrıca birçok snippet değişkeni mevcuttur. Ancak yinelenen içeriği önlemek için her sayfanın benzersiz bir açıklaması olmalıdır . - Şema Ayarları
Gönderilere ve sayfalara (ör. web sitesi, SSS sayfası veya haber makalesi) schema.org’a göre bir işaretleme atamak için şema ayarlarını kullanabilirsiniz. Mevcut snippet değişkenlerine genel bakış.
medya
Medyayı (örneğin resim veya video) WordPress’e yüklediğinizde, CMS yalnızca medyayı kaydetmekle kalmaz, aynı zamanda bir ek URL’si de oluşturur. Bu ek sayfaları boştur ve medya öğesini ve başlığını içerir. Bu ek sayfalarını kullanmıyorsanız bunları devre dışı bırakmalı ve doğrudan medya dosyasına yönlendirmelisiniz.
Taksonomiler
Tıpkı sayfalarda veya gönderilerde olduğu gibi, kategori ve anahtar kelime sayfalarını da yapılandırabilirsiniz. Örneğin bir portföy eklentisi kullanıyorsanız bunun için ayar seçeneklerini bulacaksınız.
Yinelenen içerik oluşturmayı önlemek için etiketlerin SERP’lerde görüntülenmemesi gerekir. Yinelenen içerik oluşturulmasını önlemek için kategori sayfalarını kullanırken dikkatli olunmalıdır. Kategori sayfası için indeksleme devre dışı bırakılmalıdır; yalnızca bireysel gönderilerin URL’si indekslenecektir. Kategori sayfaları indekste görüntülenecekse tek tek metinlerle zenginleştirilmelidir.
Kategori URL’leri
Sınıflandırma ayarları sayfasının altına doğru kaydırırsanız başka bir yararlı özellik bulacaksınız: kategori URL’leri. Bu, kategorinin önekini (ör. /kategori/) kaldırmanıza olanak tanır. Daha sonra botanikblog.de/category/kiefer URL’si botanikblog.de/kiefer olur.
Arşivler
Tek yazar iseniz yazar arşivini devre dışı bırakmalısınız; aynı durum tarih arşivi için de geçerlidir.
Galeta unu
Breadcrumb’lar, arama motorlarının bir web sitesinin yapısını daha iyi analiz etmesine ve anlamasına yardımcı olur. Ayrıca bir web sitesinin kullanılabilirliğini artırırlar. Birçok ücretsiz WordPress teması zaten kırıntı navigasyonu sunuyor . Aksi takdirde bunun için Yoast SEO’yu kullanabilirsiniz.
RSS ayarları
RSS sekmesini kullanarak RSS beslemesinin görünümünü ayarlayabilirsiniz.
Sosyal
Soldaki menüyü kullanarak “Sosyal” öğesi aracılığıyla en yaygın sosyal medya platformlarına yönelik bağlantı seçeneğine erişebilirsiniz.
Aletler
- İçe ve Dışa Aktarma
Yoast, ayarlarınızı diğer SEO eklentilerinden içe aktarır ve bunları diğer sitelerde yeniden kullanılmak üzere dışa aktarır. Başlangıçta başka bir SEO eklentisi kullandıysanız ayarları aktarabilirsiniz. - Toplu Düzenleme
Bu araçla, her sayfaya ayrı ayrı gitmeden birden fazla gönderinin veya sayfanın başlığını ve açıklamasını hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. - SEO verilerini optimize edin
Yoast’ınız SEO veri depolama konusunda bazı optimizasyonlara izin veriyorsa, web sitesini hızlandırabilir ve dahili bağlantı yapısını daha iyi anlayabilirsiniz.
İçerik Optimizasyonu – Gönderiler ve sayfalar için Yoast SEO
Eklentideki tüm temel ayarları yaptıktan sonra nihayet içeriğimizin gerçek optimizasyonuna başlayabiliriz. Bunu yapmak için daha önce yazılmış bir gönderiyi çağırıyoruz veya yeni bir gönderi oluşturuyoruz ve gönderinin altındaki Yoast Meta Kutusuna bakıyoruz. WordPress kontrol panelinizde CMS’nizin dil ayarlarını doğru yaptıysanız Yoast SEO’nun Almanca olarak çalışması gerekir.
Yoast Meta Kutusu
Bir gönderiyi düzenlediğinizde Yoast Meta Kutusu kullanımınıza sunulur: Gönderinin altında bulunur ve eğer Gutenberg kullanıyorsanız sağ tarafta da ayarları görebilirsiniz.
Sonraki bölümlerde 4 sekmeye bakacağız: SEO, Okunabilirlik, Şema ve Sosyal.
SEO
Ücretsiz sürümdeki SEO sekmesinde odak anahtar kelimesini ayarlayabilir, Google arama için snippet’i düzenleyebilir ve bir önizleme görmenin yanı sıra temel içeriğini belirleyebilirsiniz. Bu Yoast SEO kılavuzunda artık sekmeleri birbiri ardına inceleyeceğiz.
Anahtar kelimeye odaklan
İçeriğinizin ilgili anahtar kelimeye göre nasıl optimize edildiğini görmek için metnin ana anahtar kelimesini buraya girmeniz gerekir. Anahtar kelime elbette birkaç kelimeden de oluşabilir. Yoast Premium kullanıyorsanız birkaç akordeon sekmesi daha ileriye “benzer anahtar kelimeler” ekleyebilirsiniz.
Google Önizlemesi: Snippet’i Optimize Et
Bir sonraki adımda “ Google Preview ” sekmesine tıklayın ve snippet optimizasyonuna gidin. Buraya meta başlığını ve meta açıklamasını girebilirsiniz . Başlığı ve açıklamayı içeren bu pasaj, daha sonra Google arama sonuçlarında ( SERP ) görünecektir . Yoast size masaüstü ve mobil cihazlar için snippet’in bir önizlemesini gösterir.
SEO analizi
Snippet optimizasyonunun altında doğrudan SEO analizine devam ediyoruz. Bu, metin uzunluğu ile anahtar kelime kullanımı arasındaki ilişkinin doğru olup olmadığı, anahtar kelimeyi nerede kullandığınız ve ne ölçüde iyileştirme fark etmeniz gerektiğinin detaylı bir analizidir. Göz simgesi size metindeki ilgili yerleri tekrar gösterebilir ve işaretleyebilir. Tüm noktalar yeşilse, her şeyi doğru yaptınız. Kesinlikle kırmızı noktaları iyileştirmeniz gerekiyor ve turuncu ile optimizasyon hala mümkün.
Eklenti aşağıdaki hususları inceler:
- Dış bağlantılar
- Dahili bağlantılar
- Girişteki anahtar kelime
- Anahtar kelimenin uzunluğu
- Anahtar Kelime Yoğunluğu
- Görsellerin Alt nitelikleri
- Meta açıklamasındaki anahtar kelime
- Meta açıklamanın uzunluğu
- Anahtar kelimeler zaten kullanılmış
- Başlıktaki anahtar kelimenin metin uzunluğu
- Kalıcı bağlantıdaki anahtar kelime
- SEO başlık genişliği
- Alt başlıklardaki anahtar kelimeler (H1, H2, H3, H4)
Köşe taşı içeriği
Özellikle önemli içerikleri ve etkileyici makaleleri temel içerik olarak görünür hale getirebilirsiniz. Yoast’ın ücretsiz sürümünde bu işlevin hiçbir gerçek avantajı yoktur.
Okunabilirlik analizi
Oldukça faydalı olan bir diğer analiz ise metni içerik ve biçim açısından inceleyen okunabilirlik analizidir.
Analiz aşağıdaki hususları dikkate alır:
- Okuma kolaylığı (Flesch Reading Index / Flesch Reading Ease): Okunabilirlik indeksi özel bir formül kullanılarak hesaplanır. Sayı ne kadar yüksek olursa metin o kadar anlaşılır olur. Yoast’ta değerin 60’ın üzerinde olması gerekir. Ancak yine de metnin, kelime seçimi de dahil olmak üzere okuyucuya uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmalısınız.
- Şekil 31: Yoast SEO okunabilirlik analizi – Flesch Okuma Kolaylığı Puanı. – Kaynak: Yoast SEO.
- Pasif cümleler : Yoast mümkün olduğunca az sayıda pasif cümle gerektirir. Her zaman aktif cümleler kurmalısınız.
- Ardışık cümleler: Kesinlikle dikkat etmeniz gereken bir nokta ve genellikle madde işaretlerinde oluşan bir hatadır.
- Alt başlıkların dağılımı : Web sitesinin yapılandırılması kadar anlaşılırlık açısından da mantıklı bir yapı gereklidir. Alt başlıkları kullanın.
- Paragraf uzunluğu: Paragraf en fazla 150 kelimeden oluşmalıdır.
- Cümle uzunluğu: İç içe geçmiş cümlelerden kaçının ve daha kısa cümleler oluşturmayı tercih edin.
- Kelimeleri bağlama: Genellikle yeterince kullanılmayan kelimeleri birbirine bağlamak yaygın bir sorundur.
Şema
Sitenize schema.org işaretlemesini eklemek için Yoast SEO’yu da kullanabilirsiniz.
Sosyal paylaşım
Sekmenin zaten önerdiği gibi, Sosyal altında Facebook ve Twitter’daki sosyal medya hesaplarınızı bağlayabilir ve gönderilerin kanallarda nasıl görüntülendiğini görebilirsiniz. Burada bir başlık, açıklama ve öne çıkan görseli seçebilirsiniz. En iyi görüntüyü sağlamak için Facebook için 1200 x 630 piksel ve Twitter için 1024 x 512 piksel kullanmalısınız. Canva aracıyla güzel grafikler oluşturabilirsiniz . Bunun tam olarak nasıl çalıştığını ayrıntılı Canva talimatlarımızdan okuyabilirsiniz .
Gelişmiş SEO ayarları
“SEO” sekmesinde diğer şeylerin yanı sıra gelişmiş SEO ayarlarına da erişebilirsiniz. Bunları çok sık kullanmayacağınız için bunları Yoast SEO kılavuzunun sonunda ele alacağız.
Sıkça Sorulan Sorular
Yoast SEO nedir?
Yoast SEO, arama motoru optimizasyonu için kullanılan güçlü bir WordPress web sitesi eklentisidir. Özellikle içerik optimizasyonu açısından içeriğin okunabilirliği ve anahtar kelime performansı açısından analiz edilmesi için değerli bir araçtır.
Yoast SEO ücretsiz mi?
Yoast SEO standart versiyonda tamamen ücretsizdir ve sizlere birçok özellik sunmaktadır. Ancak tüm işlevleri kullanmak istiyorsanız Yoast SEO Premium’u yıllık 99 Euro karşılığında satın almalısınız. Ücretsiz sürüm aynı zamanda en önemli optimizasyon önlemleri ve SEO’ya yeni başlayanlar için de yeterlidir.
Yoast SEO’yu neden kullanmalısınız?
Kurulum ve sezgisel yapılandırma yalnızca birkaç dakika sürer ve SEO’ya yeni başlayanlara içeriklerini optimize etmek için en uygun fırsatı sunar. Web sitesi operatörünün kapsamlı SEO bilgisine ihtiyacı yoktur ve aracı anlamak ve kullanmak için özellikle teknoloji meraklısı olması da gerekmez.
Yoast SEO Premium buna değer mi?
Yoast SEO Premium’u satın almak aslında buna değer olabilir. Özellikle SEO bilginiz varsa ve konuyu daha derinlemesine incelemek istiyorsanız. Premium sürümde birden fazla odak anahtar kelime ve farklı anahtar kelimeler belirleme ve daha kapsamlı bir içerik analizine (ör. içgörü aracı) erişme seçeneğine sahipsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter için bir önizlemenin yanı sıra dahili bağlantılar için öneriler de bulunmaktadır. Ayrıca 404 hata sayfaları için yönlendirme yöneticisi, premium sürümdeki başka bir pratik araçtır.
Yoast SEO’yu Almanca olarak kullanabilir miyim?
Yoast SEO ayrıca Almanca için de dil desteği sunmaktadır. WordPress kontrol panelinizin genel dil ayarları altında Almanca’yı seçtiyseniz içeriğiniz Yoast’ta otomatik olarak Almanca olarak kontrol edilecektir.
Gözden geçirme
Yoast SEO Premium Eklentisi Ücretsiz
WordPress SEO’nuzu geliştirin: Yoast SEO eklentisinin yardımıyla daha iyi içerik oluşturabilir ve tamamen optimize edilmiş bir WordPress web sitesine sahip olabilirsiniz.
Artıları
- Mükemmel
- Alanında En İyisi
- Ücretsiz sürüm zaten çok şey sunuyor
Eksileri
- Yoast SEO Premium daha ucuz olabilir